ua en ru

Збиток України від анексії Криму вже становить 100 млрд дол., - Турчинов

Збиток України від анексії Криму вже становить 100 млрд долл.

Збиток України від анексії Криму вже становить 100 млрд долл. Про це заявив в.о. Президента України Олександр Турчинов (на фото) під час першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності у Верховній Раді.

"Прямі збитки, а це захоплені підприємства і знищена інфраструктура, коштували Україні понад 100 млрд доларів. Але агресія Росії не зупинилася на анексії Криму", - заявив Турчинов.

"Украй небезпечна ситуація склалася у двох регіонах: Донецькій і Луганській областях... У зв'язку з тим, що реальна небезпека нависла над життями наших громадян, було розпочато АТО, нам потрібно зупинити терористів, відновити нормальне життя в цих областях", - продовжив він.

Турчинов ще раз запевнив про готовність до діалогу з регіонами.

"Ми готові почути... ми готові до діалогу. Але щоб чути, не треба стріляти, вбивати і захоплювати адмінбудівлі. Парламент і уряд готові до системних змін, суттєвого посилення авторитету місцевого самоврядування. Ми говоримо про реальну децентралізацію влади, щоб вони отримали реальні повноваження, можливість наповнювати свої бюджети... Всі ці питання ми готові обговорювати", - зазначив в.о. Президента України.

Однак усі, хто порушує закон і Конституцію, за словами голови ВР, "будуть відповідати за законом".

Нагадаємо, за підрахунками Міністерства юстиції, збитки України від анексії Криму складають уже більш ніж 1 трлн грн.