ua en ru

Юрій Луценко призначений радником Президента, - указ Турчинова

В.о. Президента України Олександр Турчинов призначив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка радником Президента.

В.о. Президента України Олександр Турчинов призначив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка (на фото) радником Президента. Про це йдеться в указі глави держави №423/2014.

"Відповідно до статті 112 Конституції України постановляю... призначити Луценка Юрія Віталійовича радником Президента України", - йдеться в указі.

Нагадаємо, 3 квітня лідер громадянської ініціативи "Третя українська республіка" (ТУР) Юрій Луценко заявив про відмову балотуватися на посаду мера Києва: "Прізвища Луценка у виборчому списку в мери Києва не буде. Я підтримую необхідність об'єднання демократів. І вважаю формат виборів між Луценком і Кличком братовбивчої війною. Перемогти Віталія і стати мером Києва - такою ціною мені влада не потрібна".

Раніше, 29 березня, на з'їзді "Батьківщини" Луценко підтримав кандидатуру екс-прем'єрки Юлії Тимошенко на посаду Президента України.

20 березня Печерський районний суд Києва скасував всі судові вироки стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

4 березня в Україні був опублікований закон №839-VII "Про реабілітацію осіб на виконання рішень Європейського суду з прав людини", що передбачає реабілітацію Тимошенко і Луценка.