ua en ru

Торгових війн між Україною і Росією не буде, - Азаров

Торгових війн між Україною і Росією не буде. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

Торгових війн між Україною і Росією не буде. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) на своїй сторінці в Facebook.

Відповідаючи на питання про проблему з експортом українських товарів до Росії, Азаров заявив, що був здивований реакцією на цю ситуацію деяких вітчизняних політиків, які "з радістю та ентузіазмом розігрували тезу про нібито торгові війни між Україною і Росією".

"Можу відповідально заявити, що ніяких воєн не буде. А цим політикам я б порадив подумати: невже в наших національних інтересах будь-які торгові війни з нашим найбільшим пратнером. До речі, на мій погляд, ці війни і не в інтересах Росії", - підкреслив прем'єр-міністр.

Він зазначив, що в українському уряді сповнені рішучості докласти всіх зусиль для врегулювання наявних спірних питань.

Днями Федерація роботодавців України, очолювана українським бізнесменом Дмитром Фірташем, заявила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила в перелік "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.

У російському уряді і митній службі запевняють, що ніякої політики в цьому немає. У свою чергу, Федерація роботодавців України показала документ про заборону імпорту українських товарів.

Керівники українських підприємств, зокрема, "Турбоатому", "Метінвесту" і ін. говорять про більш тривалі перевірки української продукції, що поставляється в Росію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров спочатку заявив, що проблеми у торговельних відносинах з Росією пов'язані з утворенням та структуруванням Митного союзу, а також різницею в підходах. Але вчора ввечері Україна заборонила імпорт кормів і зерна з Сибірського, Північно-Кавказького та Південного Федеральних округів Росії через поширення захворювання тварин ящуром на цих територіях. Експерти побачили в цьому відповідь на дії Росії.