ua en ru

Суд заборонив голові Тернопільської облради підписувати рішення про виселення ОДА

Суд заборонив голові Тернопільської обласної ради підписувати рішення про виселення Тернопільської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Суд заборонив голові Тернопільської обласної ради підписувати рішення про виселення Тернопільської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

"Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду (ОАС) за клопотанням прокуратури Тернопільської області заборонено голові Тернопільської обласної ради підписувати та оприлюднювати рішення обласної ради з питань, за якими проводилось голосування 29 грудня 2013 р.", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Тернопільським ОАС сьогодні, 30 грудня 2013 р., задоволено клопотання прокуратури Тернопільської обл. щодо забезпечення позову про визнання протиправними дій депутатів Тернопільської облради щодо проведення пленарного засідання сесії від 29 грудня 2013 р.

Розгляд зазначеної справи по суті судом призначено на 16 січня 2014 р.

Нагадаємо, депутати Тернопільської облради 29 грудня 2013 р. на пленарному засіданні прийняли рішення про виселення облдержадмінстрації з будівлі облради.

Також повідомлялося, що облпрокуратура порушила кримінальне провадження (ч.1 ст.296 КК, "хуліганство") за фактом пошкодження вивіски на будівлі ОДА одним з народних депутатів України. Як повідомило РБК-Україна джерело у правоохоронних органах, йдеться про нардепа із ​​фракції "Свобода" Михайла Головка.

Зазначимо, що відносини між Тернопільськими облрадою та облдержадміністрацією загострилися на початку грудня, коли депутати більшістю голосів висловили недовіру голові Тернопільської ОДА Валентину Хоптяну. А напередодні цього міліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування будівлі облради.

Нагадаємо, головою Тернопільської облради є представник ВО "Свобода" Василь Хомінець. На цю посаду він був обраний 31 жовтня ц.р.

Конфлікт властей у Тернополі не унікальний для України. Аналогічне рішення - про виселення ОДА з орендованих приміщень - прийняли 17 грудня депутати Львівської облради.