ua en ru

Суд продовжив арешт самопроголошеного донецького губернатора Губарєва до 28 червня

Шевченківський районний суд м. Києва 30 квітня 2014 р. продовжив арешт самопроголошеного донецького губернатора Павла Губарєва до 28 червня 2014 р.

Шевченківський районний суд м. Києва 30 квітня 2014 р. продовжив арешт самопроголошеного донецького губернатора Павла Губарєва (на фото) до 28 червня 2014 р. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Губарєва Олександр Горошинський.

"Суд продовжив арешт до 28 червня", - повідомив Горошинський.

При цьому він зазначив, що захист Губарєва протягом сьогоднішнього дня має намір подати апеляцію на це рішення суду, оскільки не зміг зробити це раніше через чотири вихідних дня поспіль.

Як повідомлялося, із 25 квітня заарештований самопроголошений губернатор Донецької області Павло Губарєв оголосив голодування.

Нагадаємо, Губарєв був затриманий 6 березня 2014 р. в Донецьку за підозрою в сепаратизмі. Наступного дня, 7 березня, Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці. На даний момент Губарєв знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Як повідомлялося, 4 березня управління Служби безпеки України в Донецькій області розпочало щодо Губарєва кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст.341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).