ua en ru

Слідчий комітет РФ звинувачує українську владу у вбивстві журналіста ВДТРК

Слідчий комітет Росії звинувачує українську владу у вбивстві спеціального кореспондента Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК) Ігоря Корнелюка.

Слідчий комітет Росії звинувачує українську владу у вбивстві спеціального кореспондента Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК) Ігоря Корнелюка. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету.

"Повадки нинішньої так званої української влади нагадують психологію маніяка-ґвалтівника. Спочатку вони просто ґвалтують, але рано чи пізно починають вбивати своїх жертв. Також і так звані представники Нацгвардії та української влади спочатку просто викрадали та знущалися над журналістами й нарешті перейшли до вбивств, і це в аналогією з маніяками лише з однією метою - приховати раніше скоєні злочини", - йдеться в повідомленні.

Головним слідчим управлінням слідчого комітету росії порушено кримінальну справу за фактом вбивства Корнелюка та звукорежисера Антона Волошина (який вважається зниклим без вести) за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни ) і ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб у зв'язку з їх службовою діяльністю).

За версією слідства, сьогодні під Слов'янськом під мінометний обстріл потрапила знімальна група ВГТРК. В результаті обстрілу Корнелюк отримав важке поранення, його доставили в обласну лікарню Луганська, в якій він від отриманих поранень помер. Звукорежисер Волошин пропав без вісті. У теж час оператор телекомпанії Віктор Денисов не постраждав.