ua en ru

Швеція до грудня 2017 р. реалізує проект підтримки децентралізації влади в Україні

Уряд Швеції з листопада 2014 р. до грудня 2017 р. реалізує в Україні проект підтримки децентралізації влади.

Уряд Швеції з листопада 2014 р. до грудня 2017 р. реалізує в Україні проект підтримки децентралізації влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"17 листопада 2014 року Посольство Швеції в Києві запускає трирічний проект на підтримку плану децентралізації, який розробив український уряд", - йдеться в повідомленні.

Цей проект є частиною плану шведського уряду щодо підтримки влади України на шляху реформ.

Проект повинен зосередитися на сферах державної політики, визначених в "Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні", яку Кабінет міністрів України ухвалив 1 квітня 2014 р.

"Концепція повинна зробити систему місцевої влади в Україні відповідає європейським стандартам, ефективної і демократичної. Даний проект буде надавати підтримку децентралізації влади в Україні через різноманітні форми співпраці, як експертні консультації, професійні обміни, тренінги, освітні тури і семінари. Завдяки цьому Україна запозичить досвід децентралізації та реформ самоврядування, які проходили у Швеції, інших країнах Скандинавії та державах-членах ЄС", - сказано в повідомленні.

Проект "Підтримка децентралізації в Україні" реалізує Шведська асоціація місцевих адміністрацій і регіонів спільно з її дочірньою організацією SKL International. Київський Інститут громадянського суспільства стане місцевим партнером проекту. Міжнародна команда буде тісно співпрацювати з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проект буде реалізований до грудня 2017 р. на кошти Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida).

Нагадаємо, на початку листопада міжнародні донори виділили 11 млн євро у фонд ЄБРР для підтримки реформ в Україні.