ua en ru

СБУ заявляє про затримання 8 осіб, що їхали до тренувального табору розвідки РФ у Москві

Служба безпеки України припинила спробу російських спецслужб завербувати громадян з числа мешканців Одеської області для вчинення терористичних та диверсійних актів на території Донецької області та м. Одеси.

Служба безпеки України припинила спробу російських спецслужб завербувати громадян з числа мешканців Одеської області для вчинення терористичних та диверсійних актів на території Донецької області та м. Одеси. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Майбутні диверсанти планували виїхати до Москви, для проходження відповідної підготовки в одній із законспірованих спецшкіл ГРУ ГШ МО РФ. Диверсійною групою керував 45-річний громадянин України Д. - колишній майор ВДВ, інструктор парашутної підготовки. Більшість учасники терористичної групи раніше проходили службу в спецпідрозділах збройних сил. Під час підготовки до поїздки зловмисники дотримувались заходів суворої конспірації: використовували псевдоніми та розділялися на групи. Після проходження навчання кожному члену групи було обіцяно щомісячну винагороду - 1 тис. дол. та окремі "преміальні" по закінченні", - йдеться у повідомленні.

27 травня 2014 р. співробітники СБУ затримали 8 диверсантів на Одеському залізничному вокзалі, у тому числі і їхнього координатора Д.

Тривають оперативно-слідчі дії.