ua en ru

СБУ оголосила в розшук Олександра Януковича

Служба безпеки України оголосила в розшук сина відстороненого Верховною Радою України з поста Президента України Віктора Януковича Олександра.

Служба безпеки України оголосила в розшук сина відстороненого Верховною Радою України з поста Президента України Віктора Януковича Олександра (на фото). Відповідна інформація опублікована в списку розшукуваних осіб на сайті МВС України.

Відзначається, що Янукович розшукується органами прокуратури.

Олександр Янукович підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 с.366 Кримінального кодексу (службове підроблення, підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Крім того, вказується, що суд видав постанову на затримання підозрюваного з метою приводу.

Зазначається, що Олександр Янукович зник з поля зору українських правоохоронців 23 лютого.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України оголосила в розшук свого екс-главу Олександра Якименко. Відповідна інформація опублікована в списку розшукуваних осіб на сайті МВДУкраины. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 с. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень).