ua en ru

Рада спростила припинення юридичних осіб

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 2121-д "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (щодо реорганізації державних установ та спрощення припинення юридичних осіб)".

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 2121-д "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (щодо реорганізації державних установ та спрощення припинення юридичних осіб)". За відповідне рішення проголосували всього 228 нардепів.

Законом внесено до закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" зміни, які спрямовані на вдосконалення порядку проведення припинення юридичної особи.

Зокрема, скасовується заборона на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, щодо якої прийнято рішення про припинення; внесення змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, щодо місцезнаходження юридичної особи, стосовно якої прийнято рішення про припинення тощо.