ua en ru

Рада відмовилася вилучити вовка з переліку шкідливих тварин

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2018 "Про внесення змін до закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин).

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2018 "Про внесення змін до закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин). За відповідне рішення проголосували лише 145 нардепи.

Зазначимо, що після перерви у парламенті знов не вистачає голосів, щоб ухвалювати законопроекти. Зокрема в залі відсутні близько половини народних депутатів від фракції "Батьківщина", та груп "Суверенна європейська Україна" та "Економічний розвиток".

Законопроект спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері мисливського господарства і полювання, приведення закону України "Про мисливське господарство та полювання" у відповідність до конвенції "Про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі".

Проект закону пропонує внести зміни до закону України "Про мисливське господарство і полювання", включивши до переліку тварин, щодо яких встановлюються терміни полювання, шакала.

Також законопроект пропонує уточнити умови селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин.

Пропонується також ввести заборону на застосування капканоподібних знарядь лову. Відповідно до вимог Бернської конвенції пропонується вилучити з переліку хижих та шкідливих тварин вовка.

"Даний проект закону направлений на поширення боротьби зі сказом та на зменшення випадків браконьєрства", - йдеться у висновку профільного комітету ВР.