ua en ru

Рада повинна зняти обмеження на застосування міліцією зброї проти озброєних сепаратистів, - Соболєв

В.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає за необхідне, щоб Верховна Рада зняла обмеження на застосування міліцією зброї проти озброєних сепаратистів.

В.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає за необхідне, щоб Верховна Рада зняла обмеження на застосування міліцією зброї проти озброєних сепаратистів. Про це Соболєв заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я недаремно навів приклад, коли буквально вчора при спробі захоплення держтелерадіо Донецької області були використані 5 автомобілів з озброєними до зубів бойовиками, у яких навіть, крім автоматів Калашникова, був гранатомет. Спеціальний підрозділ міліції, який за викликом прибули на місце злочину, фактично змушений був застосувати зброю зі стріляниною вгору, але вони не змогли затримати цих озброєних людей, посилаючись на відповідну постанову Верховної Ради (прийняте депутатами після подій 20 лютого, - ред.). Я думаю, що нам треба зняти ці перешкоди, тому що якщо люди зі зброєю виходять на так звані акції протесту - це вже є відкриті терористичні дії. Ми повинні зняти будь-які обмеження щодо застосування будь-яких засобів впливу, якщо люди зі зброєю", - сказав Соболєв.