ua en ru

Путін і Меркель за проведення найближчим час чергової зустрічі контактної групи по Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови 24 жовтня 2014 р. відзначили доцільність проведення найближчим час чергової зустрічі контактної групи по Україні.

Президент Російської Федерації Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови 24 жовтня 2014 р. відзначили доцільність проведення найближчим час чергової зустрічі контактної групи по Україні. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"В продовження переговорів, що відбулися 16-17 жовтня в Мілані, продовжено обговорення ситуації в зоні внутрішньоукраїнського конфлікту. Президент Росії акцентував увагу на необхідності деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях, насамперед шляхом реального припинення вогню, забезпечення безпеки вздовж лінії розмежування протиборчих сторін і надання термінової гуманітарної допомоги. У цьому контексті Путін і Меркель відзначили доцільність проведення найближчим час чергової зустрічі контактної групи по Україні", - йдеться в повідомленні.

Крім того у прес-службі відзначають, що в ході розмови була підкреслена важливість досягнення домовленостей щодо газової тематики.

"Висловлено сподівання, що запланований на 29 жовтня в Брюсселі черговий раунд тристоронніх консультацій між представниками Росії, України і Європейського союзу буде результативним", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що телефонна розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.

Зазначимо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що виступає за збереження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00 того ж дня.