ua en ru

Прокуратура має намір допитати Луценка про події біля Святошинського РУВС

Прокуратура Києва проводить розслідування за повідомленнями про застосування сили з боку співробітників "Беркута" під час нічних подій у Святошинському районі Києва.

Слідчі прокуратури міста Києва проводять розслідування за повідомленнями про застосування сили з боку співробітників спецпідрозділу "Беркут" під час нічних подій у Святошинському районі Києва. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Фотогалерея: "Беркут" розбив Луценку голову - хроніка подій поблизу Святошинського РУВС

"Сьогодні працівники прокуратури двічі навідувалися до лікарні, де знаходиться Юрій Луценко. Втім, отримати від нього інформацію протягом дня не виявлялося можливим, оскільки, як стверджували лікарі, він спав, а, отже, не міг дати свідчення. Покази від Ірини Луценко слідство сподівається отримати, щойно вона знайде для цього час", - зазначила прес-секретар прокуратури Києва Яна Соболевська.

Нагадаємо, що прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України ("Перевищення службових повноважень") за фактом нічних подій біля Святошинського РУВС в Києві. У ході слідства буде встановлено, чи справді співробітники спецпідрозділу "Беркут" виходили за межі наданих їм повноважень під час виконання завдання біля Києво-Святошинського райсуду, де вчора засудили так званих "васильківських терористів", а також протягом перебування поблизу Святошинського РУВС, де активісти Автомайдану заблокували автобуси з "Беркутом".

Водночас адвокат побитого "Беркутом" екс-глави МВС Ігор Фомін заявив на брифінгу в Києві про те, що ніхто з родини Юрія Луценка не буде звертатися до міліції із заявами про порушення кримінальних справ, передає прес-служба "Третьої української республіки".

Зі слів Фоміна, вранці в суботу до клініки, де перебуває Луценко, навідалися слідчі прокуратури м. Києва для проведення слідчих дій. "На даний момент, за наполяганням лікарів, слідчі дії не проводилися", - уточнив Фомін, зазначивши, що його як адвоката не поставили до відома про деталі порушеного кримінального провадження.

"Юрій (Луценко) втратив координацію, але може розмовляти. Кістки черепа не проламані і не зачеплена мозкова рідина, тобто його стан - стабільний, хоча поки він знаходиться в реанімації", - уточнила дружина екс-міністра, народний депутат із фракції "Батьківщина" Ірина Луценко.

Станом на 17:00 Луценка перевели з реанімації до окремої палати стаціонару "під особливий нагляд лікарів".

Прокуратура має намір допитати Луценка про події біля Святошинського РУВС

(Фото: Twitter @TURepublic)

Як повідомлялося, за фактами подій біля Києво-Святошинського райсуду Київської обл. і Святошинського райуправління столичної міліції відкрито 6 кримінальних проваджень, з них п'ять - у віданні МВС.

Кримінальні провадження відкрито за фактом блокування автодороги на пр. Перемоги активістами Автомайдану, а також за фактом хуліганських дій і псування майна (прокол активістами коліс автобусів "Беркута"). Раніше були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.296 (Хуліганство), ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч.1 ст.376 (Втручання в діяльність судових органів). Як уточнили в МВС, за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.