ua en ru

Останній призов на строкову службу в армію в Україні пройде восени 2013 р., - Міноборони

Останній призов на строкову службу в армію в Україні пройде восени 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, останній "строковики" будуть демобілізовані в 2014 р.

На реалізацію комплексної державної програми реформування та розвитку збройних сил України до 2017 р. потрібно понад 16 млрд дол., відзначають у військовому відомстві. За словами міністра оборони України Павла Лебедєва, кошти на це будуть знайдені шляхом продажу надлишкового військового майна. Він підкреслив, що перелік такого майна включає в себе майно близько 200 військових містечок.

Також, згідно з держпрограмою, чисельність збройних сил України до 2017 р. буде скорочена з 184 тис. осіб до 122 тис. осіб, у відставку відправлять 30% генералів і 40% полковників. Під скорочення потраплять ті, хто не зайнятий безпосередньо забезпеченням боєздатності: військові будівельники, викладачі, медики і т.д.

Влада також обіцяють поступове зростання доходів військовослужбовців, які служитимуть за контрактом. Наприклад, в даний час пересічний український десантник, службовець за контрактом, отримує забезпечення близько 400 дол. на місяць, мічман українського флоту - 500 дол.

Читайте також: Останній призов на строкову службу відбудеться в кінці 2013 р