ua en ru

Порошенко підписав указ про присвоєння героям Небесної сотні звання Героїв України

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння героям Небесної сотні звання Героїв України

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння героям Небесної сотні звання Героїв України. Про це він заявив у своєму зверненні до українського народу з нагоди річниці Євромайдану.

"Щойно я зустрічався з родичами полеглих українців з Небесної сотні. І сьогодні ж я підписав указ про присвоєння всім нашим побратимам та сестрам з Небесної сотні звання Героїв. Пам'ять про них існуватиме доти, доки житиме врятована ними Україна. Я впевнений - це значить вічно", - заявив Порошенко.

Як повідомила прес-служба Президента України, підпис під Порошенко поставив під час зустрічі з родинами загиблих активістів.

Президент уточнив, що, згідно з процедурою, звання Героя України неможливо присвоїти трьом іноземцям, які загинули під час Революції гідності, тому їм буде присвоєно ордени Героя Небесної Сотні.

Раніше Порошенко заявив, що вирішив присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної сотні.

Нагадаємо, в Україні сьогодні відзначають рік з початку подій на Майдані Незалежності, коли увечері 21 листопада 2013 р. там зібралися декілька сотень активістів з протестом проти рішення Кабміну Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Незабаром ця акція протесту переросла у всеукраїнську масову і отримала назву "Євромайдан".