ua en ru

Одеський тервиборчком зареєстрував кандидатом у мери Одеси Дарта Вейдера

Одеська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатом в мери Одеси першого заступника глави "Інтернет партії України" Дарта Вейдера.

Одеська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатом в мери Одеси першого заступника глави "Інтернет партії України" Дарта Вейдера. Про це йдеться в постанові тервиборчкому від 1 травня № 34 "Про реєстрацію кандидата на посаду Одеського міського голови Дарта Вейдера Миколайовича, висунутого Одеською міською партійною організацією політичної партії "Інтернет партія України".

Крім того, 1 травня Одеський тервиборчком скасував реєстрацію кандидатом у мери Олега Маркова - брата лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова.

Таким чином всього за станом на 1 травня зареєстровано 20 кандидатів у мери Одеси, серед яких колишній мер Одеси Едуард Гурвіц і екс-віце-губернатор Одеської області Валерій Матковський.

Нагадаємо, 30 квітня Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала Дарта Вейдера кандидатом в мери Києва.

Раніше Дарт Вейдер подавав документи на реєстрацію кандидатом в Президенти України, однак ЦВК відмовив йому, знайшовши в поданих документах неправдиві дані. За цим фактом правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження.

30 квітня був останній день для подання документів на реєстрацію кандидатів у мери і депутати місцевих рад.

Вибори мера Києва і депутатів Київради, а також вибори мера Одеси призначені на 25 травня.