ua en ru

Меркель закликала Путіна визнати результати майбутніх президентських виборів в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Президента Росії Володимира Путіна прийняти результати президентських виборів в Україні, які заплановані на 25 травня 2014 р., і з повагою поставитися до рішення українських виборців.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Президента Росії Володимира Путіна прийняти результати президентських виборів в Україні, які заплановані на 25 травня 2014 р., і з повагою поставитися до рішення українських виборців, передає Deutsche Welle.

За словами офіційного представника німецького уряду, в телефонній розмові канцлер підкреслила значення майбутніх виборів для стабілізації ситуації в країні і звернулася до Президента РФ із закликом "зробити все, що в його владі, щоб підтримати їх проведення і визнати їх результати".

Меркель також вітала початок внутрішнього діалогу в Україні і перші переговори за круглим столом, які, на її думку, дають можливість усім, хто не визнає насильства, прийняти участь в дискусії про майбутнє єдиної України.

У телефонній розмові лідери обох країн висловили сподівання, що Київ та східні регіони України продовжать діалог з метою врегулювання політичної кризи в країні. Путін і Меркель обговорили можливі шляхи вирішення українського конфлікту і роль Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в стабілізації обстановки в країні.