ua en ru

Меркель обіцяє підтримку мирних переговорів у Мінську

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розраховує, що в Мінську учасникам переговорів вдасться прийти до рішення, яке влаштує всі сторони конфлікту на сході України.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель (на фото) розраховує, що в Мінську учасникам переговорів вдасться прийти до рішення, яке влаштує всі сторони конфлікту на сході України. Про це Меркель заявила на спільній із Президентом України Петром Порошенком прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Ангела Меркель вперше в Україні"

"Я буду докладати всіх зусиль, щоб підтримати мирні переговори, які пройдуть у Мінську. І ми хочемо просунутися хоча б на крок вперед... Ми будемо разом з українським Президентом та урядом робити все, щоб досягти дипломатичного вирішення цієї драми... Але ми хочемо знайти рішення, яке буде прийнятним для всіх сторін і буде основою для збереження територіальної цілісності України", - заявила Меркель.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську (Білорусь) пройдуть переговори у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія). Свою участь у них підтвердили Президенти України і Росії Петро Порошенко та Володимир Путін.

Від Європейського союзу на переговорах будуть присутні верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер і комісар з питань торгівлі Карл де Гухт.