ua en ru

Кількість жертв теракту в Пакистані зросла до 11, відповідальність за вибух узяв на себе рух "Талібан"

За останніми даними, в результаті теракту в Пакистані, де проходять загальні парламентські вибори, загинули 11 і постраждали десятки людей. Про це повідомляє місцевий телеканал GEO TV. Раніше медики повідомляли про шістьох загиблих і 13 постраждалих.

Відповідальність за вибух взяв на себе рух "Талібан".

Інцидент стався в мегаполісі Карачі (провінція Сінд). Вибуховий пристрій спрацював біля офісу однієї з партій і, судячи з усього, "призначався" одному з кандидатів, який під'їжджав до дільниці на машині. За словами представників поліції, мова йде про кандидата від Національної партії "Авамі" (АНП), який в результаті теракту не постраждав. Місцеві поліцейські повідомили також ще про один вибух, додавши, що подробиць поки немає.

Нагадаємо, що на початку травня в Пакистані був убитий висуванець від партії АНП (дотримується лівих соціалістичних позицій і спирається на представників пуштунської народності) Садик Замман Хаттак.

Раніше пакистанські екстремісти оголосили, що планують організувати цілу серію гучних терактів за участю смертників, пославшись на те, що вибори в Пакистані, що проходять сьогодні, суперечать принципам і засадам ісламу.

Читайте також: У Пакистані сьогодні проходять парламентські вибори, які можуть ознаменувати першу в історію країни мирну передачу влади