ua en ru

КНДР оголосила, що вступила в стан війни з Південною Кореєю

Влада КНДР заявила, що вступила в "стан війни" з Південною Кореєю, передає Reuters з посиланням на Центральне телеграфне агентство КНДР. У спеціальній заяві уряд Північної Кореї фактично оголосило південному сусідові війну.

В урядовій заяві сказано, що двосторонні відносини з Південною Кореєю вступають у військову фазу і всі питання будуть вирішуватися "за законами воєнного часу". Будь-які провокації на кордоні двох корейських держав, згідно з повідомленням, приведуть до ядерної війни.

Згідно з переданим по державному телебаченню КНДР заявою керівництва КНДР, "стан невизначеності між миром і війною підійшло до кінця". Північнокорейське радіо підкреслило, що США "повинні зрозуміти, що при маршала Кім Чен Ине, найбільшим полководцем всіх часів, все буде інакше, ніж у минулому".

Офіційний представник Ради національної безпеки США заявив, що влада країни "сприймають погрози з боку КНДР серйозно" і продовжують залишатися на зв'язку з керівництвом Південної Кореї.

Ракетні війська приведені в стан бойової готовності для можливого удару по США і американським військовим базам у Південній Кореї.