ua en ru

Київські події - це початок громадянської війни, - звернення ВР Криму до Президента

Верховна Рада Автономної Республіки Крим (ВР АРК) звернулася до Президента України Віктору Януковичу з закликом до рішучих дій, так як угледіла у подіях початок громадянської війни.

Верховна Рада Автономної Республіки Крим (ВР АРК) звернулася до Президента України Віктору Януковичу з закликом до рішучих дій, так як угледіла у подіях початок громадянської війни. Про це повідомляє прес-служба ВС АРК.

"Бойовики з ВО "Свобода", "Правого сектору" та інших екстремістських організацій оголосили загальну мобілізацію і закликають людей з вогнепальною зброєю виходити на барикади. Вже є перші жертви їх злочинних діянь: 18 лютого від рук розперезалися бандитів загинули ні в чому не винні люди. Це вже не мирні акції протесту, про які постійно твердять лідери опозиції і ангажовані засоби масової інформації, і навіть не масові заворушення. Це - початок громадянської війни, про загрозу якій кримський парламент неодноразово попереджав", - йдеться в повідомленні.

ВР Криму заявив про вимогах від Президента рішучих дій і прийняття надзвичайних заходів.

"Шанс зберегти основи конституційного ладу і єдність України. Завтра його може не бути. У разі подальшої ескалації громадянського протистояння Верховна Рада Автономної Республіки Крим залишає за собою право закликати жителів автономії встати на захист громадянського миру і спокою на півострові", - наголошується в повідомленні прес-служби ВС АРК.