ua en ru

Кабмін погодився відкласти введення електронного адміністрування ПДВ до 1 лютого 2015 р., - Яценюк

Кабінет міністрів України погодився відкласти введення електронного адміністрування ПДВ до 1 лютого 2015 р. Про це заявив прем'єр міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Верховної Ради України, доповідаючи про зміни до законопроектів, які були досягнуті в ході сьогоднішніх коаліційних переговорів.

Яценюк наголосив, що відбувалися тривалі дискусії щодо спеціальної процедури адміністрування податку на додану вартість.

"Ми пішли на спільний компроміс, який полягає в наступному - передбачити тестовий режим застосування електронної системи адміністрування ПДВ з 1 лютого до 1 липня поточного року. Державна фіскальна служба щомісячно на своєму веб-сайті публікує список боржників та суми боргу по всіх податках всіх суб'єктів підприємницької діяльності. Це норма закону для того, щоби ми бачили конкретно, хто не платить, які суми, по якій податковій зареєстровані такі платники податків", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба і Державна казначейська служба з 1 січня 2015 р. запроваджують систему електронного адміністрування ПДВ.