ua en ru

Держдума РФ прийняла закон про спрощене надання російського громадянства для російськомовних

Державна дума Росії прийняла закон про спрощене надання російського громадянства для російськомовних.

Державна дума Росії прийняла закон про спрощене надання російського громадянства для російськомовних. За відповідний документ проголосували переважна більшість російських депутатів, передає радіо "Свобода".

Закон спрощує процедури прийняття громадянства РФ носіїв російської мови, родичі яких раніше проживали на території Росії і СРСР. Умовою набуття громадянства є переїзд на постійне місце проживання в Росії і відмову від громадянства іноземної держави.

Для цієї категорії осіб передбачено скорочення терміну розгляду заяв та прийняття рішень про прийом до громадянства у спрощеному порядку до трьох місяців.

"Мова йде про всіх тих осіб, які історично були пов'язані з Росією, їх сім'ї проживали на території Росії, тобто таким чином створюються умови для вирішення долі багатьох людей, які готові відмовитися від іноземного громадянства і постійно проживати на території Росії", - пояснив голова комітету Держдуми з конституційного законодавства та державного будівництва Володимир Плігін.

Зараз для придбання російського громадянства необхідно дотримати вимогу п'ятирічного терміну проживання в Росії на підставі виду на проживання.