ua en ru

Голова КМДА Бондаренко подав у відставку

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко подав заяву Президенту України про складання повноважень.

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко (на фото) подав заяву Президенту України про складання повноважень. Про це на брифінгу "Звіт за підсумками 90 днів роботи" заявив сам Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні написав заяву із проханням визначитися з тим, чи потрібен мій досвід на тій посаді, на якій я зараз перебуваю. Зараз я повернуся із брифінгу і відправлю її. Я не хочу бути тягарем для новообраного мера, який формує свою команду", - заявив Бондаренко.

13 травня народні депутати позбавили депутатського мандата Володимира Бондаренка. За відповідне рішення проголосували 269 парламентаріїв. Бондаренко склав мандат у зв'язку із призначенням головою КМДА.

Нагадаємо, Бондаренко був призначений на посаду голови КМДА 7 березня ц.р.

3 червня Київська територіальна виборча комісія визнала Віталія Кличка переможцем на виборах мера Києва. Згідно із протоколом, Кличко отримав на виборах 765 тис. 020 голосів (56,7%), тобто більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Згодом Кличко заявив, що одним з перших указів нового Президента має бути указ про об'єднання посад мера Києва і голови КМДА.

Зазначимо, Бондаренко пройшов до Київради від ВО "Батьківщина" разом із ще двома депутатами - беззмінним лідером партійної фракції у Київраді Тетяною Меліховою і громадським активістом Ігорем Луценком.