ua en ru

Фракція ЄНП у Європарламенті не підтримає підписання УА між Україною і ЄС до звільнення Тимошенко

Європейська народна партія (ЄНП), найбільша фракція в Европарламете, не підтримає підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, поки не буде звільнена колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це заявив президент ЄНП Вільфред Мартенс, сказано в повідомленні прес-служби ЄНП.

"ЄНП не підтримуватиме підписання угоди про асоціацію з країною, яка не поважає основні принципи демократії і незалежного судочинства. Угода про асоціацію буде підписана у Вільнюсі в листопаді в тому випадку, якщо українська влада виконає умови висунуті ЄС, включаючи припинення проведення вибіркового правосуддя і звільнення Тимошенко", - сказав Мартенс.

При цьому він зазначив, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) продемонстрував, чтоТимошенко була жертвою довільного та вибіркового правосуддя, метою якого було ізолювати її з активного політичного життя.

Також він вважає, що єдиним способом, при якому Україна може відновити права Тимошенко, це її визволення.
ЄНП - найбільша і найвпливовіша політична правоцентристська партія на європейському рівні, яка на даний момент включає 73 члена Європейського парламенту з 40 країн-членів ЄС.

У групу ЄНП у Європарламенті входять 269 депутатів.

Зокрема, її представляють президент Європейської Комісії Жозе Мануель Барозу та Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей, а також 13 членів Європейської Комісії.