ua en ru

Євросоюз закликав Грузію до прозорості в розслідуванні справи проти Саакашвілі

Європейський Союз закликає Грузію до прозорості в розслідуванні справи проти колишнього Президента країни Михайла Саакашвілі.

Європейський Союз закликає Грузію до прозорості в розслідуванні справи проти колишнього Президента країни Михайла Саакашвілі. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки у зв'язку з висунутими прокуратурою Грузії кримінальними звинуваченнями стосовно екс-Президента, передає видання "ЄС-плюс"

"Хоча ніхто не вищий за закон, судові переслідування в Грузії повинні бути прозорими, пропорційними, вільними від політичної мотивації", - написано в заяві.

У документі наголошується, що ЄС буде уважно слідкувати за цим та іншими юридичними процесами проти членів колишнього уряду та нинішньої опозиції в Грузії.

У заяві також нагадується, що грузинський парламент всього два тижні тому ратифікував угоду про асоціацію з ЄС, а значить Грузія взяла на себе зобов'язання дотримуватися спільних цінностей, в тому числі, принципів верховенства права та належного управління.

"Ми закликаємо всі сторони грузинської політики піти від старих конфліктів і сконцентрувати увагу на майбутньому країни", - підкреслюється в заяві.