ua en ru

Євромайдан: На мітингу перебуває близько 5 тис. чоловік

Євромайдан: На мітингу перебуває близько 5 тис. чоловік. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: На мітингу перебуває близько 5 тис. чоловік. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

В ході мітингу за євроінтеграцію на Майдані Незалежності в Києві відбувається сутичка між мітингувальниками та бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Відзначимо, що в ці хвилини на Майдані Незалежності зібралося понад 20 тисяч мітингувальників. Вони стоять не тільки біля монумента "Незалежності", але і на протилежному боці Майдану.

Згідно з повідомленням, бійка почалася після того, як бійці "Беркуту" почали відтісняти учасників Евромайдана від автомобілів зі звуковою апаратурою. Не менш 200 "беркутівців" взяли в щільне кільце автомобіль і не пускають мітингувальників до головній сцені Евромайдана. Також працівники міліції кількома рядами вишикувалися вздовж дороги, щоб учасники акції не змогли визволити автомобілі.

Варто зауважити, що на Майдані Незалежності невідомі кинули у мітингувальників димову шашку. Димова завіса тривала близько 10 хвилин. У даний момент дим розсіявся.

Нагадаємо, що сьогодні міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко звернувся до громадян України із закликом не допустити будь-яких приводів до агресивних дій, непокори до виконання вимог чинного законодавства, насамперед - з боку молодого покоління і студентів.

Зазначимо, що станом на 17:20 на вул. Хрещатик активісти почали виходити на дорогу і блокувати автомобільний рух. Виходити на проїзну частину активістів закликає народний депутат із "Батьківщини" Юрій Одарченко. За його словами, опозиція раніше подала заяву в КМДА на проведення мітингу у тому числі і на Майдані Незалежності та отримала відповідний дозвіл, тому міліція не має права перешкоджати мітингувальникам виходити на дорогу.

Євромайдан: На мітингу перебуває близько 5 тис. чоловік

Євромайдан: На мітингу перебуває близько 5 тис. чоловік

фото: Facebook/EuroMaydan

Як повідомляється, станом на 17:30 у Києві бійці спецпідрозділу міліції "Беркут " витіснили активістів Евромайдана з проїжджої частини на вул. Хрещатик і відновив автомобільний рух. Бійці "Беркуту" вишикувалися живим ланцюгом уздовж вул. Хрещатик і нікого не пускають на дорогу. У даний момент на вул. Хрещатик та на Майдані Незалежності налічується більше 1 тис. представників "Беркута".

Станом на 17:55 працівники Державтоінспекції вже перекрили рух автомобілів на вул. Хрещатик у зв'язку з початком мітингу на Майдані Незалежності. Рух перекрито на вул. Хрещатик на відрізку від вул. Інститутської до вул. Городецького. Бійці "Беркута" зняли оточення з проїжджих частин і йдуть. Активісти з тротуарів починають стягуватися на Майдан Незалежності, де о 18:00 запланований мітинг опозиційних лідерів та активістів Евромайдана.

В даний момент, 19:30, на Майдані Незалежності триває мітинг опозиції.

Відзначимо, що організатори Евромайдана проведуть народне віче 1 грудня о 12:00 на Майдані Незалежності. Таке рішення прийнято сьогоднішньої резолюції, яку зачитала співачка Руслана. За її словами, в резолюції йдеться, що буде створено координаційну раду, до якої увійдуть організатори та лідери Евромайдана. Крім цього в резолюції йдеться, що 1 грудня буде прийнято рішення про подальшу дію Евромайдана.

Станом на 20:20 на Евромайдане знаходиться не менш 15 тис. людей.

20:45. Учасники Евромайдана прийняли резолюцію, в якій вимагають відставки Президента України Віктора Януковича і заявляють про продовження акцій на підтримку євроінтеграції України.
"Ми вимагаємо відставки Януковича", - сказала співачка Руслана Лижичко, оголошуючи резолюцію Евромайдана.
Вона підкреслила, що Євромайдан - це лише перший крок.
"Ми пропонуємо створити координаційну раду Евромайдана, констатувати, що Кабінет міністрів України і Президент виявили нездатність проведення євроінтеграційного курсу. Ми констатуємо, що Віктор Янукович, до якого з Евромайданов України і всього світу зверталися сотні тисяч людей, проігнорував нашу волю, зірвавши підписання угоди з ЄС. Замість того, щоб вести країну в європейське майбутнє, як того хочуть мільйони українців, він розвертає країну в минуле", - йдеться в резолюції.

Раніше столична міліція розпочала кримінальне провадження за фактом побиття журналіста в Маріїнському парку.

Зазначимо, що Amnesty International звинувачує українську владу в обмеженні прав демонстрантів на Евромайданах.

Нагадаємо, сьогодні на Майдані Незалежності в Києві проходитиме масштабний мітинг на підтримку євроінтеграції. При цьому, фінальну акцію заплановано на неділю, 1 грудня, в рамках Євромайдану.