ua en ru

Євромайдан: Протягом ночі міліція тричі намагалася відтіснити демонстрантів

У Києві триває протест проти рішення уряду України призупинити на невизначений час процес європейської інтеграції.

У Києві триває протест проти рішення уряду України призупинити на невизначений час процес європейської інтеграції. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Фотогалерею дивіться тут

Вже протягом доби є два осередки протесту - на Майдані Незалежності люди без партійної символіки стоять від четверга. З цього місця нібито через підготовку до новорічних свят спецзагін міліції "Беркут" постійно тіснить демонстрантів.

Це місце близько п'ятої години зазнало ще однієї атаки - міліція виграла ще кількадесят метрів, на яких комунальники планують заливати льодову ковзанку. До речі, сьогодні, за прогнозами синоптиків, у Києві буде до 10 градусів тепла, зараз у столиці сім градусів вище нуля.

На Європейській площі встановлені два десятки наметів, і цієї ночі там грілися ті, хто не захищав у цей час огороджений металевими парканами периметр наметового містечка. Дві атаки "Беркуту" демонстранти відбили близько опівночі, решта ночі минула без ексцесів.

Як повідомляло радіо "Свобода", є травмовані активісти.

На місці були присутні координатори Євромайдану - нардепи Леся Оробець, Андрій Іллєнко та Андрій Парубій.

Нагадаємо, раніше керівник центрального штабу партії "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що на Європейській площі почалася безстрокова акція з установкою наметів.

Інформація про побиття міліцією мітингувальників не відповідає дійсності, про це РБК-Україна повідомила начальник прес-служби ГУ МВС в Києві Ольга Білик. За її словами, сьогодні вранці в міліцію звернулися працівники "Благоустрою" з проханням забезпечити проїзд техніки з новорічними конструкціями на Майдан Незалежності. Оскільки мітингуючі перешкоджали руху, працівники міліції забезпечили проїзд техніки, внаслідок чого виникла невелика колотнеча.

Зараз, за даними МВС, у Києві на Європейській площі беруть участь в акції протесту близько 400 демонстрантів, які протестують проти припинення процесу підписання угоди між Україною і ЄС.