ua en ru

Ескалації ситуації навколо гуманітарного вантажу з Росії вдалося уникнути, - Порошенко

Україні вдалося уникнути ескалації ситуації навколо гуманітарного вантажу з Росії.

Україні вдалося уникнути ескалації ситуації навколо гуманітарного вантажу з Росії. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з солдатами, звільненими з полону в Донецькій обл., повідомила прес-служба глави держави.

Порошенко заявив, що ескалації ситуації навколо так званого "гуманітарного конвою" вдалося завдяки підтримці світової спільноти.
"З Україною зараз весь світ. Ніколи ми не мали такої потужної підтримки", - сказав Президент, зазначивши, що він постійно проводить переговори зі світовими лідерами.

Порошенко повідомив, що Україна сформувала біля 80 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу.

"Міжнародний Комітет Червоного Хреста приймає гуманітарну допомогу і забезпечує, щоб мешканці Луганська, і не лише цього міста, отримали продукти, медикаменти, генератори для постачання енергетики тощо. Ми хочемо, щоб всі люди, які страждають від терористичної діяльності так званих ДНР та ЛНР, повернулися до нормального життя", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що агресор продовжує чинити провокації проти України, але сьогодні представники ДНР та ЛНР фактично залишилися в ізоляції . "Ніхто в світі їх не підтримує", - сказав Порошенко.