ua en ru

ЄС розгляне можливість нових санкцій проти Росії на саміті 30 серпня

Лідери Німеччини, Великобританії та Італії слідом за НАТО і Києвом звинуватили Росію в ескалації військового конфлікту на Україні і пригрозили новими санкціями.

Лідери Німеччини, Великобританії та Італії слідом за НАТО і Києвом звинуватили Росію в ескалації військового конфлікту на Україні і пригрозили новими санкціями. Про це повідомляє Reuters.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що це питання буде на порядку денному саміту Євросоюзу в суботу.

"Ми отримуємо повідомлення про присутність все більшого числа російських військовослужбовців і про настання сепаратистів у районах, де досі було спокійно", - сказала Меркель на брифінгу в четвер.

"Ми чітко заявили в березні, що у разі подальшої ескалації ми повинні будемо обговорити посилення санкцій. Тому ця тема буде в порядку денному саміту, і ми повинні будемо задатися питанням, якою буде наша реакція", - додала канцлер.

Британський прем'єр Девід Кемерон в спеціальній заяві зажадав від Росії негайно зупинити переміщення бронетехніки через її кордон на Україну і стати на шлях політичного врегулювання конфлікту.

"Ми закликаємо Росію піти іншим шляхом і знайти політичне вирішення кризи. Якщо Росія не зробить цього, вона може не сумніватися, що наслідки будуть ще більш серйозні", - сказав Кемерон.

Президент Франції Франсуа Олланд сказав, у свою чергу, що якщо повідомлення про російських солдатів на українській території знайдуть підтвердження, нових санкцій не уникнути.

"Європа збереже і навіть посилить санкції, якщо криза буде наростати. Мені цього не хочеться, тому що це суперечить і російським, і нашим інтересам", - сказав Олланд в четвер.