ua en ru

Дочка Ж.-М.Ле Піна обрана його спадкоємицею на посаді лідера праворадикального Французького національного фронту

Дочка Жана-Марі Ле Пена - Марін Ле Пен стала його спадкоємицею на посаді лідера праворадикального Французького національного фронту. Сам Ж.-М.Ле Пен залишив свій пост після 38 років перебування біля керма партії. Новообрана голова політичної організації здобула перемогу над своїм суперником Брюно Гольнішем, заручившись підтримкою 68% делегатів з'їзду, що проходить в м. Тур, передає РБК з посиланням на France 24.
Конгрес Національного фронту привернув до себе широку увагу не тільки преси, а й противників організації. Перед стінами Палацу конгресів Туру, де проходить з'їзд, зібралися понад 1,5 тис. людей, що протестують проти ідей Національного фронту. На думку супротивників партії, незважаючи на відносну молодість нового лідера, ніхто не пов'язує з М.Ле Пен надії на пом'якшення партійної ідеології - особливо яскраво спадкоємність ідей батька проявилася, коли М.Ле Пен публічно порівняла мусульман, що моляться на вулицях французьких міст, з нацистською окупацією Франції в період Другої Світової війни.
42-річна М.Ле Пен є депутатом Європарламенту. Політик була двічі розлучена, в неї троє дітей. Її батько 82-річний Ж.-М.Ле Пен - засновник Національного фронту. Свою партію він створив у 1972 р. Взявши на озброєння націоналістичні гасла, в тому числі про обмеження імміграції до Франції, його партія стала однією з основних політичних сил в країні. Сам Ж.М.Ле Пен п'ять разів безуспішно балотувався на пост президента П'ятої республіки.