ua en ru

Депутат Держдуми Миронов запропонував працевлаштувати в Росії працівників "Беркута"

Лідер фракції "Справедлива Росія" в Держдумі Сергій Миронов запропонував працевлаштувати працівників українського підрозділу міліції спеціального призначення "Беркут"

Лідер фракції "Справедлива Росія" в Держдумі Сергій Миронов запропонував працевлаштувати працівників українського підрозділу міліції спеціального призначення "Беркут", які брали участь у придушенні акцій протесту в Києві, в МВС Росії.

"Давайте звернемося до керівництва країни - нехай всім бажаючим з "Беркута" сьогодні в МВС Росії нададуть роботу, а через шість місяців нададуть громадянство. Тому що зараз почнуться гоніння, почнуть шукати їх сім'ї, дітей будуть вбивати. Ми бачили кадри, як хлопчаків бив цей звірячий натовп, ці фашисти, які сьогодні рвуться до влади. Вони почули кров і не зупиняться, і потрібно віддавати собі звіт, що там буде відбуватися", - сказав Миронов, виступаючи в ході пленарного засідання нижньої палати парламенту.

Крім того, він наполягає на спрощеному наданню російського громадянства росіянам, які проживають в Україні. "Ми ні на хвилину не повинні забувати, що на Україні, за офіційним переписом, 7 млн росіян. І я переконаний, що Російська Федерація ні при яких умовах не повинна забувати, що ми відповідаємо за наших співгромадян, і ми не можемо допустити, щоб хтось глумився над нашими святинями, а вже тим більше, щоб хтось погрожував життю і громадян РФ, і російським людям, які живуть в Україні", - сказав лідер "СР".

Оцінюючи роль поваленого Президента України в подіях, Миронов заявив, що ні в кого не викликає сумніву те, що Віктор Янукович "є зрадником України і українського народу". "Його слова можна було б заносити в історичні анекдоти, якби не було так гірко, коли він говорив: "Я зупиню кровопролиття, але я не знаю, як це зробити". Не знаєш - не займай пост, не ганьбися! Коли був шанс запобігти сповзання країни до громадянської війни, розпад державності, він цього не зробив. Але історія помилок не прощає", - сказав Миронов. Разом з тим він висловив надію, що розпаду України не відбудеться, і вона залишиться "сучасною демократичною європейською державою, дружною Росії".