ua en ru

Бойовики не пускають комісію з розслідування катастрофи лайнера до місця події, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що бойовики не пускають комісію з розслідування аварії малазійського лайнера в Донецькій області до місця події.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що бойовики не пускають комісію з розслідування аварії малазійського лайнера в Донецькій області до місця події. Про це Яценюк заявив журналістам у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали незалежне розслідування і звернулися до урядів країн з тим, щоб провести міжнародне розслідування... На даний момент ці бандити поки що не допускають наше Національне агентство з питань розслідування авіакатастрофи до місця трагедії, і зараз разом з правоохоронними органами ОБСЄ, ми робимо все для того, щоб національна комісія з розслідування дісталась до місця події, - заявив Яценюк.

Він висловив переконання, що повинно бути встановлено місце пуску ракети, яка збила літак. "Ми зберемо всі докази, світ повинен знати реальне ім'я злочинців і світ має знати ті країни, а точніше ту країну, яка підтримує злочинців", - сказав він.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики. Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.