ua en ru

Азаров доручив Бойку розробити та представити до саміту у Вільнюсі проект модернізації української ГТС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Юрію Бойко розробити і представити до саміту у Вільнюсі проект модернізації української ГТС для подальшого зберігання запасів європейського газу. Про це Азаров заявив сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це великий багаторічний проект, складний, як у технічному, так і в політичному відношенні, потрібно починати його практичну розробку з урахуванням насамперед національної енергетичної стратегії. Доручаю віце-прем'єру Бойко розробити концепції цього континентального проекту та презентувати його до саміту у Вільнюсі", - сказав Азаров.

За його словами, розвиток і модернізація української ГТС здатна зіграти "ключову роль у стратегічній стабільності європейського енергетичного ринку".

Азаров також відзначив той факт, що Європа висловила бажання, щоб Україна зберігала запаси європейського газу, підтверджує унікальної української газової системи з її газовими сховищами.

"Власне кажучи, це підтвердження того, що ми давно доводили - українська ГТС разом з підземними сховищами газу має унікальні незамінні можливості для європейського енергетичного ринку", - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що на думку комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Україна може стати енергетичним хабом Європи.