ua en ru

"Український вибір": Тільки встановлення миру припинить загибель українців

Виконком Громадського руху "Український вибір" співчуває рідним і близьким загиблих у Маріуполі і кожному українцю, тому що "ці смерті - спільний біль країни, загальна біда для кожного з нас".

"Загибель мирних жителів у Донецьку і Маріуполі, у великих містах і маленьких селищах Донбасу - це трагедія. Але куди більш страшною трагедією є те, що подібні повідомлення стають дедалі більш звичними для жителів нашої країни, країни, в якій ще півтора роки тому донеччанин міг на рівних говорити з львів'янином", - йдеться в заяві.

"Впевнені, що робота міжнародних моніторингових організацій, на необхідності якої наполягав наш рух з моменту початку конфлікту, дасть можливість визначити осіб, відповідальних за загибель мирних громадян, встановити справедливість. Однак статися це може лише після відновлення миру, досягнення розумного компромісу між усіма учасниками громадянського конфлікту", - наголошують в "Українському виборі".

"Сьогодні дедалі більше українців підтримують ідеї мирного вирішення конфлікту на Сході України. Народ, який є джерелом влади в нашій країні, вимагає миру, і "Український вибір", виконуючи його волю, буде робити все можливе для припинення збройного протистояння, забезпечення широкого діалогу, національного примирення та єдності країни", - додають прихильники мирного врегулювання.