ua en ru

Викрадені в Лівії українські медики звільнені, - МЗС

Українські медики, яких сьогодні, 16 березня, у Лівії викрали бойовики угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту", звільнені. Про це йдеться у коментарі речника Міністерства закордонних справ України Євгена Перебійніса.

"16 березня у місті Сірт (Лівія) озброєними особами, пов'язані з т. зв. "Ісламською державою Іраку і Леванту", була викрадена група з 15 українських лікарів, які працюють в лівійській лікарні "Ібн Сіна" і повинні були залишити територію міста через погіршення безпекової ситуації в регіоні. Завдяки оперативним заходам, прийнятим Міністерством закордонних справ України та Посольством України в Лівії українські громадяни в цей же день були звільнені і повернені у місця їх попереднього перебування в Лівії", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Україна звернулася до відповідних лівійським органів з вимогою забезпечити безпеку українських громадян під час їх перебування на території країни і сприяти їх виїзду за межі Лівії.

При цьому МЗС повторив свою рекомендацію громадянам України уникати поїздок до Лівії, а тим, хто вже перебуває на території країни, порадив виїхати.