ua en ru

Перший заступник голови СБУ подав у відставку через Шокіна

Перший заступник голови СБУ подав у відставку через Шокіна Фото: Віктор Шокін

Віктор Трепак написав заяву на ім'я президента Петра Порошенка про звільнення з займаної посади

Перший заступник голови Служби безпеки України - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Віктор Тріпак написав заяву на ім'я президента Петра Порошенка про звільнення з займаної посади. Про це повідомляє "Зеркало тижня" з посиланням на джерело в Адміністрації Президента України.

Наголошується, що причиною свого кроку Трепак назвав неможливість боротьби з корупцією в умовах, коли Віктор Шокін займає пост генпрокурора.

Як повідомлялося, 19 липня Порошенко прийняв рішення про призначення перших замглави СБУ - Віталія Малікова і Віктора Трепак.

Раніше повідомлялося, що Шокін відмовляється виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що зриває запровадження безвізового режиму для України з Європейським союзом.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до українського МЗС із закликом замінити т.зв. "четвірку Шокіна", яка повинна вибрати кандидатури на адмінпосади в Спеціальної антикорупційної прокуратурі.

У свою чергу, 6 листопада Шокін змінив склад конкурсної комісії