ua en ru

Опитування: кожен десятий росіянин боїться військового вторгнення України

Опитування: кожен десятий росіянин боїться військового вторгнення України Фото: Росіяни

Майже половину росіян припускають можливість військового вторгнення в РФ

Кожен четвертий росіянин боїться військового нападу на РФ з боку США і НАТО, кожен десятий - України. Про це свідчать дані Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Згідно з даними опитування, близько 48% росіян вважають, що зараз існує загроза військового нападу на Росію з боку іншої держави, 43% заперечують таку ймовірність. На початку 2015 року більшість росіян (68%) були налаштовані значно більш тривожно щодо вторгнення іноземних військ в РФ.

58% респондентів загрозу атаки на Росію чекають від США і країн НАТО, 10% респондентів - на Україну, 6% - на ИГИЛ і ще 3% - на Сирію, по 1% - на Китай і Афганістан.

У той же час практично всі росіяни (93%) впевнені в сильних позиціях своєї армії. 32% навіть зазначають, що російські військові "найефективніші і боєздатні у світі". Лише третина опитаних (35%) зазначили, що військові витрати РФ занадто великі.

Опитування проводилося 10-11 жовтня 2015. Опитано 1600 чоловік в 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Нагадаємо, згідно з даними соцопитування, проведеного "Левада-Центром", більшість громадян Росії (71%) вважає негативною роль США у світі.