ua en ru

ООН додатково направить в Україну 316 млн євро

ООН додатково направить в Україну 316 млн євро Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко

ООН готова направити в Україну додатково 316 млн євро. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК - Україна.

"Разом з програмою розвитку ООН ми склали конкретний план реагування на гуманітарну ситуацію в Україні. Він вчора був на зустрічі з заступником генерального секретаря схвалений, за яким додатково ООН готова направити в Україну 316 млн євро", - сказав Зубко.

За його словами, спочатку програма передбачала 150 млн євро.

"Також разом зі світовими банками, з ЄС, з програмою ООН ми розробили оцінку потреб відновлення Донбасу. Це стосується не тільки Донецької та Луганської області, але і Харківської, Запорізької, Дніпропетровської на яких максимально відкрито питання гуманітарної кризи, а також вимушено переміщених осіб. Ці два документа увійдуть практично в той гуманітарний блок підготовки до міжнародної конференції, яка пройде 28 квітня в Києві за залучення донорських коштів для України", - додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, в ООН підтримують План гуманітарного реагування в Україні на 2015 р.