ua en ru

Одеський новинний сайт підозрюється у розповсюдженні закликів до сепаратизму, - СБУ

Одеський новинний сайт підозрюється у розповсюдженні закликів до сепаратизму, - СБУ Фото: радник голови СБУ Маркіян Лубківський

У "Таймера" вилучили техніку і матеріали

Одеський новинний сайт "Таймер", в житлі головного редактора якого сьогодні проходив обшук, підозрюється у розповсюдженні закликів до посягання на територіальну цілісність України. Про це йдеться в повідомленні радника голови СБУ Маркіяна Лубківського в Facebook.

"Управлінням СБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування за фактом розповсюдження матеріалів із закликами про скоєння злочинів проти основ національної безпеки України, відповідальність за які передбачена ч. 2 ст. 110 КК України. В рамках зазначеного досудового розслідування сьогодні, 14 травня, у зв'язку з відповідним судовим рішенням, співробітниками СБУ було проведено ряд обшуків з метою виявлення та фіксації відомостей щодо можливої причетності працівників регіонального інтернет-видання "Таймер" до зазначених протиправних дій", - йдеться в повідомленні.

Шановні друзі,Сьогодні було багато запитів до Служби Безпеки України з приводу ситуації в Одесі та здіснюваних там нам...

Posted by Markian Lubkivskyi on Thursday, May 14, 2015

Зазначимо, що ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України передбачає покарання за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.
Лубківський також повідомив, що в ході обшуків у головного редактора була вилучена комп'ютерна техніка та інші матеріали.

Головний редактор на даний момент опитаний як свідок, як і деякі співробітники.

Нагадаємо, сьогодні Лубківський заявив, що СБУ не трактує останні вибухи в Одесі як теракти.