ua en ru

ОБСЄ зафіксувала понад 200 вибухів у Донецьку

ОБСЄ зафіксувала понад 200 вибухів у Донецьку Фото: ОБСЄ

ОБСЄ зафіксувала 15 листопада 229 вибухів на північний захід від центру Донецька

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, перебуваючи на залізничному вокзалі в Донецьку, зафіксувала за 15 листопада 229 вибухів в районах на північний захід від цього місця. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за вихідні.

Відзначається, що в неділю ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості вибухів і пострілів під час перебування на спостережному пункті, який розташовується на залізничному вокзалі Донецька.

"15 листопада, перебуваючи на залізничному вокзалі Донецька, спеціальна моніторингова місія чула в цілому 229 вибухів, які сталися в основному на відстані 3-5 км на північ, північний захід і захід від позицій спостерігачів", - йдеться у звіті.

Учасники місії підкреслили, що вибухи відбувалися від застосування зенітної установки, в одному випадку 120-мм міномета та іншоъ невстановленої зброї.

Крім того, 15 листопада спостерігачі місії зафіксували не менше 250 спалахів застосування стрілецької зброї та великокаліберного кулемета з боку заходу і південного заходу від місця перебування місії.

Також, 14 листопада в підконтрольній бойовикам "ДНР" Старомихайлівці 35 місцевих жителів повідомили місії, що обстріли загострилися протягом останніх тижнів і були постійними попередні три ночі.

"СММ оглянула майже всі будинки в районі поруч з лінією зіткнення, які постраждали від деяких ушкоджень - стіни і вікна були частково розбиті", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, протягом дня, 16 листопада 2015 року, бойовики обстрілювали 21 позиції Без раз сил антитерористичної операції (АТО) на Донецькому і Артемівському напрямках.