ua en ru

Новий глава "Укрнафти" буде отримувати кілька мільйонів доларів, - джерело

Новий глава "Укрнафти" буде отримувати кілька мільйонів доларів, - джерело Фото: Марк Роллінз

Зарплата нового голови "Укрнафти" Марка Роллінза складе кілька мільйонів доларів

Новий глава "Укрнафти" британець Марк Роллінз буде отримувати кілька мільйонів доларів, передає "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

Роллінз, обраний головою "Укрнафти" 22 липня, згідно з трудовим контрактом буде отримувати гарантовану зарплату 500 тис. дол.

Крім цього, згідно з контрактом, Роллінз буде отримувати винагороду в розмірі 2% від прибутку "Укрнафти" за рік. Наприклад, в 2014-му Роллінз заробив би премію в розмірі понад 24 млн грн. Якщо б цей дохід був вище в чотири рази, як вважає ревізійна комісія, йому б належало відповідно майже 100 млн грн.

Також, за інформацією видання, британець нібито намагається зафіксувати мінімальний бонус у розмірі 2 млн дол. в рік і з гарантованою виплатою у валюті, але в цьому поки що не знайшов розуміння.

"Пан Роллінз хоче гарантувати собі виплату п'яти - або трирічного бонусу у випадку дострокового розірвання контракту", - повідомило джерело, обізнане в деталі переговорів.

Крім того, компанія покриє своєму керівникові квартплату в розмірі близько 60 тис. дол. на рік, а також страховку Роллінзу та членам його сім'ї.

Нагадаємо, при цьому новообраний голова правління ПАТ "Укрнафта" британець Марк Роллінз відмовляється включати в трудовий контракт пункти про виплату дивідендів і податків.