ua en ru

Нормандський формат фактично поставлено на паузу, - Геращенко

Нормандський формат фактично поставлено на паузу, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко розповіла про стан міжнародних контактів по Донбасу

Міжнародні переговори в нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі фактично поставлено на паузу у зв'язку з виборами у Франції і Німеччині. Таку думку у своєму Facebook висловила перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Німеччина входить у період виборів, які відбудуться у вересні. У Франції в найближчі місяці буде тільки формуватися новий кабінет новообраного президента і їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу. У США також ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики. Путін все це використовує, тому "нормандський формат" поставлено на певну паузу, і це безпосередньо впливає на мінський формат", - зазначила Геращенко.

У той же час, за її словами, завдяки переговорам вдалося зупинити повномасштабний наступ, звільнити десятки заручників, вирішити певні економічні та гуманітарні проблеми.

Німеччина входить в період виборів, що відбудуться у вересні. У Франціі в найближчі місяці тільки формуватиметься новий ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про невдоволення роботою нормандського формату по Україні.