ua en ru

МВФ більше не допомагатиме Греції в разі несплати боргу до 30 червня

МВФ більше не допомагатиме Греції в разі несплати боргу до 30 червня Фото: Крістін Лагард

Переговори МВФ з Грецією можна відродити, якщо Греція покаже, що вона хоче залишитися в єврозоні

У Міжнародному валютному фонді (МВФ), уражені зривом переговорів по новому Європейському пакету фінансової допомоги для Греції, і не будуть надавати додаткову допомогу, якщо греки пропустять платіж 30 червня. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на директора МВФ Крістін Лагард.

Повідомляється, що в інтерв'ю ВВС Лагард заявила, що якщо Греція не внесе 30 червня оплату в розмірі 1,7 млрд доларів, вона не буде мати доступ до фінансування, поки не розрахується з боргами. Крім того, МВФ не допоможе грецьким банкам у реалізації їхніх безпосередніх потреб у ліквідності, які мали б бути реалізовані Європейським центральним банком і Банком Греції.

Також вона заявила, що референдум в Греції, який запланований на 5 липня, буде просити виборців розглянути пропозиції кредиторів, які більше не актуальні.

Разом з тим, Лагард повідомила, що переговори з Грецією можна було б відродити, якщо Греція покаже, що вона хоче залишитися в єврозоні.

"Якби ми почули рішуче "так, ми хочемо, залишитися в єврозоні, ми хочемо бути її частиною, ми хочемо відновити економіку, ми хочемо стійкості в довгостроковій перспектив", ми б відповіли "давайте спробуємо"", - сказала Лагард.

Нагадаємо, Єврогрупа відмовилася продовжувати програму допомоги Греції.