ua en ru

Міноборони РФ документально підтвердило звільнення затриманих на Донбасі ГРУшників

Міноборони РФ документально підтвердило звільнення затриманих на Донбасі ГРУшників Фото: один із затриманих спецназівців РФ - Євген Єрофєєв

У відомстві підкреслили, що військові за своєю ініціативою приїхали в Україну

Міністерство оборони Росії вперше документально підтвердило, що затримані на Донбасі військовослужбовці Головного розвідувального управління РФ Олександр Александров та Євген Єрофєєв приїхали в Україну вже будучи звільненими з російської армії. Відповідний документ був отриманий у відповідь на запит Ради з прав людини при Президентові РФ, директора проекту "Громадянин і армія" Сергія Кривенка, передає "Газета.ру".

Кривенко отримав відповідь від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони РФ Сергія Боцвина. У відповіді відомства йдеться, що "дійсно, зазначені громадяни (Александров і Єрофєєв) раніше проходили військову службу за контрактом у Збройних силах РФ", однак "події, пов'язані з їх виїздом з РФ і перебуванням на території України, що відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська заявила, що російське Міноборони поки не відповіла ні на один запит української сторони щодо інформації про заарештованих бійців ГРУ і не передавало жодних документів.

Міноборони РФ документально підтвердило звільнення затриманих на Донбасі ГРУшників

відповідь Міноборони РФ

Нагадаємо, вищевказані військовослужбовці були затримані 16 травня в ході боїв під Щастям Луганської області. В кінці травня російський консул Олексій Грубий назвав затриманих Александрова та Єрофєєва "найманцями".