ua en ru

"Міністр" ЛНР втекла через крадену гумдопомогу, - Москаль

"Міністр" ЛНР втекла через крадену гумдопомогу, - Москаль Фото: глава "міносвіти ЛНР" Леся Лаптєва

Продукти роздають вишам Луганська

"Міністр освіти" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Леся Лаптєва, що розкрадала гуманітарну допомогу з РФ, покинула окуповану територію і зникла у невідомому напрямку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"На початку травня міністр освіти і науки так званої ЛНР Леся Лаптєва залишила свій "почесну" посаду і разом з заступником Є. Тарасюком зникла в невідомому напрямку. Вже після її втечі "Генеральна прокуратура ЛНР" встановила, що Лаптєва займалася банальними приписками і злодійством - збільшувала на папері кількість учнів і студентів на окупованій території, отримувала на "мертвих душ" гуманітарку з Росії, яку привласнювала", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на території Луганського інституту внутрішніх справ виявлено цілі таємні склади з продуктами, які зараз роздають іншим навчальним закладам Луганська.

"До речі, зараз на окупованій частині області готується значне скорочення спеціальностей у вузах через те, що більшість студентів і професорсько-викладацький склад давно виїхали на контрольовану Україною територію, щоб отримати нормальні дипломи та заробітну плату. В цьому році в Луганську планують випустити 3800 бакалаврів і магістрів, яким видадуть якісь папірці замість дипломів. У минулі роки випускників щорічно було близько 10 тисяч", - додав Москаль.

Нагадаємо, СБУ заблокувала рахунки 10 "міністрів" і ватажків ДНР/ЛНР.