ua en ru

МЗС вручив РФ ноту протесту щодо затримання 160 українців

МЗС вручив РФ ноту протесту щодо затримання 160 українців Фото: МЗС України

Українці були затримані 11 липня і вигнані з РФ

Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту консулу посольства Російської Федерації в Україні щодо затримання 11 липня 2015 р. 160 українців російською прикордонною службою. Про це в ході брифінгу заявила речник міністерства закордонних справ (МЗС) України Мар'яна Беца, передає кореспондент РБК-Україна.

"14 липня цього року в МЗС України був викликаний консул посольства РФ в Україні і вручена нота з вимогою надати офіційні пояснення щодо затримання 11 липня цього року російською прикордонною службою на території Псковської обл. 160 громадян України, яких вигнали з території РФ", - заявила Беца.

За її словами, під час зустрічі перед російською стороною також були поставлені питання, щодо незаконно утриманих у Росії громадян України.

"Зокрема окрему увагу було приділено забезпеченню допуску консульських посадових осіб України до заарештованих в РФ Миколи Карпюка і Станіслава Кліха, а також присутності українських дипломатів під час розгляду російськими судами справ заарештованих у Росії українців Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка", - додала Беца.

Нагадаємо, справа українців Сенцова і Кольченко надійшла у військовий суд РФ.