ua en ru

Лавров: сьогодні є реальний шанс на мирне врегулювання на Донбасі

Лавров: сьогодні є реальний шанс на мирне врегулювання на Донбасі Фото: Сергій Лавров

На думку Лаврова, ключовою умовою є налагодження прямого діалогу Києва з Луганськом і Донецьком

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що сьогодні є реальний шанс на мирне врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він заявив в четвер, 28 травня, на зустрічі з учасниками Всесвітньої координаційної конгресу співвітчизників, передають російські державні ЗМІ.

"Сьогодні дійсно є реальний шанс на мирне врегулювання на основі мінських домовленостей. Зафіксовані в комплексі заходів від 12 лютого положення повинні повністю і послідовно виконуватися. Ключова умова - налагодження прямого діалогу української влади з Луганськом та Донецьком", - заявив він.

За словами Лаврова, "Росія буде і далі, в тому числі з опорою на "нормандську четвірку", разом з іншими країнами всіляко сприяти пошуку оптимального виходу із ситуації".

"Така домовленість, зокрема, була досягнута в ході недавнього візиту держсекретаря США Джона Керрі, який зустрічався зі мною, з президентом Росії (Володимиром Путіним). Розраховуємо, що ці домовленості, націлені на повну реалізацію мінських угод, будуть виконуватися", - заявив Лавров.

Нагадаємо, раніше Лавров заявив, що так звані "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" повинні бути частиною України.