ua en ru

"Київенерго" направить 148 млн грн на встановлення теплових лічильників у будинках

"Київенерго" направить 148 млн грн на встановлення теплових лічильників у будинках Генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко

ПАТ "Київенерго" в 2015 р. направить 148 млн грн на встановлення приладів обліку теплової енергії в будинках Києва .Про це в ході брифінгу повідомив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У "Теплових мережах" є програма, яка зараз знаходиться на затвердженні і яка становить 240 млн грн, з них 148 млн - це витрати на встановлення загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії", - сказав Фоменко. Гроші, що залишилися з 240 млн грн, за його словами, підуть на модернізацію основного фонду.

Глава "Київенерго" зазначив, що понад 50% будинків Києва на сьогодні не забезпечені приладами обліку. "Згідно з нашими планами, згідно з інвестиційною програмою "Київенерго" бере на себе зобов'язання встановити до 2 тис. лічильників у житлових будинках міста Києва. У свою чергу КМДА взяла на себе зобов'язання поставити тисячу лічильників, і ми зараз перебуваємо в активному пошуку ресурсів для залучення на покупку ще тисячі лічильників", - додав Фоменко.

Нагадаємо, в Києві відключення від опалення житлового фонду та соціальних об'єктів почнеться після вихідних 11-12 квітня.